האיגוד הישראלי לרפואת משפחה

הבדלים בין גרסאות בדף "החייאת לב-ריאה וטיפול קרדיווסקולרי דחוף - מבוא - Cardiopulmonary resuscitation and acute cardiovascular treatment - introduction"

מתוך ויקירפואה

 
(33 גרסאות ביניים של 3 משתמשים אינן מוצגות)
שורה 6: שורה 6:
 
[[קובץ:CPR training-04.jpg|שמאל|250px]]
 
[[קובץ:CPR training-04.jpg|שמאל|250px]]
 
==מבוא==
 
==מבוא==
דגשים אלו מסכמים את הסוגיות העיקריות והשינויים העיקריים בהנחיות להחייאת לב-ריאה )CPR( וטיפול קרדיווסקולרי דחוף )ECC(
+
דגשים אלו מסכמים את הסוגיות העיקריות והשינויים העיקריים בהנחיות להחייאת לב-ריאה (CPR{{כ}} - Cardiopulmonary Resuscitation) וטיפול קרדיווסקולרי דחוף (ECC{{כ}} - Extracorporeal Circulation) של (AHA{{כ}}) American Heart Association 2020. ההנחיות לשנת 2020 מהוות עדכון מקיף של הנחיות ה-AHA בנושאי מדעי הוראת החייאת מבוגרים, ילדים, תינוקות, יילודים ומערכות טיפול. הנחיות אלו פותחו עבור מבצעי החייאה ועבור מדריכי AHA ומטרתן להתמקד במדע ההחייאה ובהמלצות הכי משמעותיות או השנויות במחלוקת, או באלו שיגרמו לשינויים בביצוע החייאה או בהעברת הכשרה להחייאה, וכדי להסביר את הרציונל שעומד מאחורי ההמלצות.
של AHA) 2020 American Heart Association). ההנחיות לשנת 2020 מהוות עדכון מקיף של הנחיות ה-AHA בנושאי מדעי הוראת החייאת מבוגרים, ילדים, תינוקות, יילודים ומערכות טיפול. הנחיות אלו פותחו עבור מבצעי החייאה ועבור מדריכי AHA ומטרתן להתמקד במדע ההחייאה ובהמלצות הכי משמעותיות או השנויות במחלוקת, או באלו שיגרמו לשינויים בביצוע החייאה או בהעברת הכשרה להחייאה, וכדי להסביר את הרציונל שעומד מאחורי ההמלצות.
 
מכיוון שפרסום זה הוא סיכום, הוא אינו מפנה למחקרים תומכים שפורסמו ולא רשומים בו דרגות המלצות )COR( או רמות של ראיות )LOE(. למידע מפורט יותר ולהפניות, יש לעיין בהנחיות ה-AHA לשנת 2020 בנושא החייאת לב-ריאה )CPR( וטיפול קרדיווסקולרי דחוף )ECC(, לרבות תקציר המנהלים,1 שפורסם בכתב העת Circulation באוקטובר 2020, והסיכום המפורט של מדעי ההחייאה שפורסם ^International Consensus on CPR and ECC Science With Treatment Recommendations לשנת 2020, אשר פותח על-ידי ועדת הקשר הבינלאומי בנושא החייאה (ILCOR( ופורסם בו זמנית בכתבי העת Resuscitations 2Circulation באוקטובר 2020. השיטות ששימשו את ILCOR בהערכת הראיות4 ואת ה-AHA בתרגום הערכות אלה להנחיות בנושא החייאה5 פורסמו בהרחבה.
 
ההנחיות לשנת 2020 עושות שימוש בגרסה העדכנית ביותר של הגדרות ה-AHA ל-COR ול-LOE )איור 1(. בסך הכל, ישנן 491 המלצות ספציפיות לגבי סעד חיים למבוגרים, ילדים, תינוקות ויילודים מדעי ההוראה בנושא החייאה ומערכות טיפול. מתוך המלצות אלו, 161 הן המלצות בדרגה 1 ו-293 הן המלצות בדרגה 2 )איור 2(. בנוסף, 37 המלצות הן בדרגה 3, ובכלל זה 19 ללא ראיות לתועלת ו-18 עם ראיות לנזק.
 
  
==איור 1 - הטמעה של דרגת ההמלצה ורמת הראיות לאסטרטגיות קליניות, התערבויות, טיפולים או בדיקות אבחנתיות בטיפול בחולה )עודכן במאי 2019)*==
+
מכיוון שפרסום זה הוא סיכום, הוא אינו מפנה למחקרים תומכים שפורסמו ולא רשומים בו דרגות המלצות (COR - Class Of Recommendation) או רמות של ראיות (LOE - Level Of Evidence). למידע מפורט יותר ולהפניות, יש לעיין בהנחיות ה-AHA לשנת 2020 בנושא החייאת לב-ריאה (CPR) וטיפול קרדיווסקולרי דחוף (ECC - Emergency Cardiovascular Care), לרבות תקציר המנהלים{{הערה|שם=הערה1|Merchant RM, Topjian AA, Panchal AR, et al. Part 1: executive summary: 2020 American Heart Association Guidelines Update for  .Cardiopulmonary Resuscitation and Emergency Cardiovascular Care. Circulation. 2020;142)suppl 2(:In press}} שפורסם בכתב העת Circulation באוקטובר 2020, והסיכום המפורט של מדעי ההחייאה שפורסם ב-International Consensus on CPR and ECC Science With Treatment Recommendations לשנת 2020, אשר פותח על-ידי ועדת הקשר הבינלאומי בנושא החייאה (ILCOR - International Liaison Committee on Resuscitation) ופורסם בו זמנית בכתבי העת Circulation{{כ}}{{הערה|שם=הערה2|International Liaison Committee on Resuscitation. 2020 International Consensus on Cardiopulmonary Resuscitation and  .Emergency Cardiovascular Care Science With Treatment Recommendations. Circulation. 2020;142)suppl 1(:In press}} ו-Resuscitations באוקטובר 2020. השיטות ששימשו את ILCOR בהערכת הראיות{{הערה|שם=הערה4|Morley P, Atkins D, Finn JM, et al. 2 Evidence-evaluation process and management of potential conflicts of interest: 2020 International Consensus on Cardiopulmonary Resuscitation and Emergency Cardiovascular Care Science With Treatment .Recommendations. Circulation. 2020;142)suppl 1):In press}} ואת ה-AHA בתרגום הערכות אלה להנחיות בנושא החייאה{{הערה|שם=הערה5|Magid DJ, Aziz K, Cheng A, et al. Part 2: evidence evaluation and guidelines development: 2020 American Heart Association Guidelines Update for Cardiopulmonary Resuscitation and Emergency Cardiovascular Care. Circulation. 2020;142)suppl 2(:In .press}} פורסמו בהרחבה.
  
==תוספות==
+
ההנחיות לשנת 2020 עושות שימוש בגרסה העדכנית ביותר של הגדרות ה-AHA ל-COR ול-LOE (איור 1). בסך הכל, ישנן 491 המלצות ספציפיות לגבי סעד חיים למבוגרים, ילדים, תינוקות ויילודים מדעי ההוראה בנושא החייאה ומערכות טיפול. מתוך המלצות אלו, 161 הן המלצות בדרגה 1 ו-293 הן המלצות בדרגה 2 (איור 2). בנוסף, 37 המלצות הן בדרגה 3, ובכלל זה 19 ללא ראיות לתועלת ו-18 עם ראיות לנזק.
ברגע שנבחרו הנושאים, נוספו שתי תוספות חשובות לתהליך הסקירה של 2015 עצמו. ראשית, כדי לשפר את העקביות ואיכות הסקירות השיטתיות של 2015, הסוקרים השתמשו ב"אומדן המלצות, פיתוח והערכה" Grading of Recommendations Assessment, Development and Evaluation ([http://www.gradeworkinggroup.org GRADE]), מערכת מובנית והדירה ביותר לסקירת ראיות. שנית, הסוקרים מרחבי העולם יכלו לעבוד יחד באופן וירטואלי כדי להשלים את הסקירות השיטתיות באמצעות שימוש בפלטפורמה של AHA המבוססת על הרשת ובנויה בצורה ייעודית, "מערכת לסקירה ובחינה שיטתית של ראיות"(Systematic Evidence Evaluation and Review System) {{כ}}SEERS המיועדת לתמוך בסוגים רבים של תהליכי הערכה. אתר SEERS זה שימש כדי לחשוף בפני הציבור טיוטות של ההסכמה הבינלאומית לשנת 2015 על המדע של החייאת לב-ריאה וטיפול קרדיווסקולרי דחוף עם המלצות לטיפול של ILCO {{כ}} ( International Consensus on CPR and ECC 2015 Science With Treatment Recommendations) ולקבל את הערות הציבור. כדי ללמוד עוד על SEERS וכדי לראות רשימה מקיפה של כל הסקירות השיטתיות שביצעה ILCOR, בקרו באתר https://volunteer.heart.org/apps/pico/Pages/default.aspx
 
  
עדכון הנחיות AHA לשנת 2015 לגבי החייאת לב-ריאה וטיפול קרדיווסקולרי דחוף שונה מאוד ממהדורות קודמות של הנחיות AHA לגבי החייאת לב-ריאה וטיפול קרדיווסקולרי דחוף.
+
==איור 1 - הטמעה של דרגת ההמלצה ורמת הראיות לאסטרטגיות קליניות, התערבויות, טיפולים או בדיקות אבחנתיות בטיפול בחולה (עודכן במאי 2019){{הערה|יש לציין את התוצא או התוצאה של ההתערבות (תוצא קליני משופר או דיוק גבוה יותר באבחנה או מידע פרוגנוסטי תוספתי).}}==
 +
{{ש}}[[קובץ:AHA1.png|מרכז|600px]]
  
הוועדה לטיפול קרדיווסקולרי דחוף (ECC Committee) קבעה שגרסה זו לשנת 2015 תהיה עדכון, המטפל רק בנושאים בהם טיפלה סקירת הראיות של ILCOR לשנת 2015 או בנושאים להם היה ביקוש דרך רשת ההכשרה. החלטה זו מבטיחה שיהיה לנו תקן אחד בלבד להערכת ראיות, וזה התהליך שיצרה ILCOR. כתוצאה מכך עדכון הנחיות AHA לשנת 2015 לגבי החייאת לב-ריאה וטיפול קרדיווסקולרי דחוף אינו גרסה מקיפה של הנחיות AHA לשנת 2010 לגבי החייאת לב-ריאה וטיפול קרדיווסקולרי דחוף. גרסה משולבת כזו ניתן למצוא ברשת בכתובת https://eccguidelines.heart.org/index.php/circulation/cpr-ecc-guidelines-2/
+
[[קובץ:AHA9.png|מרכז|600px]]
  
פרסום 2015 International Consensus on CPR and ECC Science With Treatment Recommendations החל כתהליך של סקירה מתמשכת של מדע ההחייאה. הנושאים שנסקרו ב-2015 יעודכנו בהתאם לצורך ויתווספו נושאים חדשים. כדאי לקוראים לעקוב אחר אתר SEERS כדי להתעדכן במידע החדש ביותר לגבי החייאה והערכת המידע הזה על-ידי ILCOR. כאשר יתגלו מספיק ראיות המלמדות על צורך לשנות את הנחיות AHA לגבי החייאת לב-ריאה וטיפול קרדיווסקולרי דחוף, "ערכו שינויים אשר יועברו לקלינאים ולרשת ההכשרה.
+
דרגת ההמלצה (COR) ורמת הראיות (LOE) נקבעים באופן עצמאי (ניתן לזווג כל COR לכל LOE).
  
עדכון ההנחיות לשנת 2015 עשה שימוש בגרסה העדכנית של הגדרות AHA לדרגות ההמלצות ורמות הראיות (איור 1). הקוראים יבחינו שגרסה זו כוללת המלצה מתוקנת מסוג Class III) III), דרגה III: "אין/חוסר תועלת", לשימוש לעיתים רחוקות כאשר הראיות מצביעות על כך שהאסטרטגיה שמדגים מחקר באיכות גבוהה או בינונית (רמת ראיות (A (LOE או B, בהתאמה) אינה טובה יותר מהבקרה. גם רמת הראיות עודכנה. LOE מחולקת כעת ל-LOE B-R (מחקרים אקראיים) ו-LOE B-NR (מחקרים לא אקראיים). LOE C מחולקת כעת ל-LOE C-LD (נתונים מוגבלים) ו-C-EO (דעת מומחים).
+
המלצה עם רמת ראיות C אינה מלמדת על כך שההמלצה חלשה. רבות מהשאלות הקליניות החשובות בהן עוסקות ההנחיות אינן ניתנות לבדיקה בניסויים קליניים. אף על פי שניסויים אקראיים מבוקרים אינם זמינים, תיתכן הסכמה קלינית ברורה ביותר לכך שבדיקה מסוימת או טיפול מסוים מועילים או יעילים.
  
 +
{| class="wikitable"
 +
|<big>†</big>|| כשמדובר בהמלצות השוואת -יעילות (1 COR ו-LOE A ;2a ו-B בלבד), מחקרים התומכים בשימוש בפעלים משווים צריכים לכלול השוואות ישירות של הטיפולים או האסטרטגיות הנבדקות
 +
|-
 +
|<big>‡</big>||שיטת הערכת האיכות עודנה מתפתחת, כולל יישום של כלי דירוג ראיות מתוקננים הנמצאים בשימוש רחב ועדיף שיהיו מתוקפים; ועבור סקירות שיטתיות, הכללה של ועדה לבחינת ראיות (Evidence Review Committee)
 +
|}
 +
*COR{{כ}} (Class Of Recommendation) = דרגת ההמלצה
 +
*EO{{כ}} (Expert Opinion) = דעת מומחה
 +
*LD{{כ}} (Limited Data) = נתונים מוגבלים
 +
*LOE{{כ}} (Level Of Evidence) = רמת הראיות
 +
*NR{{כ}} (Non-Random) = לא אקראי
 +
*R{{כ}} (Random) = אקראי
  
[[קובץ:AHA2.jpg|ממוזער|מרכז|600 פיקסלים|'''איור2.''']]
+
==איור 2 - התפלגות דרגת ההמלצות ורמת הראיות באחוזים מתוך 491 ההמלצות בהנחיות ה-AHA בנושא החייאת לב-ריאה וטיפול קרדיווסקולרי דחוף 2020{{הערה|התוצאות הן האחוז מתוך 491 ההמלצות לסעד חיים בסיסי ומתקדם למבוגרים, סעד חיים בסיסי ומתקדם לילדים ותינוקות, לסעד חיים ליילודים, מדעי הוראת החייאה ומערכות טיפולי}}==
  
כפי שתואר בדוח שפורסם מטעם Institute of Medicine{{כ}}{{הערה|שם=הערה4| Institute of Medicine . Strategies to Improve Cardiac Arrest Survival: A Time to Act. Washington, DC: National Academies Press; 2015 }} והתגובה המוסכמת של AHA לגבי טיפול קרדיווסקולרי דחוף לדוח זה{{הערה|שם=הערה5| Neumar RW, Eigel B, Callaway CW, et al . The American Heart Association response to the 2015 Institute of Medicine report on Strategies to Improve Cardiac Arrest Survival [published online ahead of print June 30, 2015] . Circulation . doi:10.1161/ CIR 0000000000000233}} יש לעשות יותר כדי לקדם את מדע ההחייאה והניסיון המעשי בהחייאה. חייב להיות מאמץ מרוכז לייסד מחקרים בתחום ההחייאה בדום לב, בדומה למאמץ שהניע את המחקר בסרטן ובשבץ במהלך שני העשורים האחרונים. הפערים במידע ברורים כאשר בוחנים את ההמלצות הכלולות בעדכון ההנחיות לשנת 2015 (איור 2). יחד, רמות ההוכחה ודרגות ההמלצות בהחייאה הן נמוכות, כאשר רק אחוז אחד מסך ההמלצות ב-2015 (3 מתוך 315) מבוסס על רמת הראיות הגבוהה ביותר (LOE A) ורק 25 אחוזים מההמלצות (78 מתוך 315) מסווגות בתור דרגה I (המלצה חזקה). רוב (69 אחוזים) ההמלצות בעדכון ההנחיות לשנת 2015 נתמכות ברמות הראיות הנמוכות ביותר (LOE C-LD או C-EO), וכמחציתן (144 מתוך 315; 45 אחוזים) מסווגות כדרגה IIb (המלצה חלשה).
+
[[קובץ:AHA2.png|מרכז|600px]]
  
לאורך כל תהליך הערכת הראיות של ILCOR ופיתוח עדכון ההנחיות לשנת 2015, המשתתפים נצמדו בקפידה לדרישות לגילוי ניגוד עניינים של AHA. הצוות של AHA עיבד יותר מ-1000 גילויי ניגוד עניינים, וכל יושבי הראש של קבוצת כתיבת ההנחיות (Guidelines writing group) ולפחות 50 אחוזים מחברי קבוצת כתיבת ההנחיות נדרשו להיות נטולי ניגודי עניינים רלוונטיים.
+
[[קובץ:AHA10.png|מרכז|600px]]
  
==הערות שוליים==
+
==אודות ההמלצות==
 +
העובדה שרק 6 מתוך 491 מהמלצות אלה (1.2 אחוזים) מבוססות על ראיות ברמה A (לפחות מחקר קליני אקראי אחד ברמה גבוהה (RCT - Randomized Control Trial), אשר נתמך על-ידי מחקר נוסף ברמה גבוהה או על-ידי מחקר רישום (מעידים על האתגרים המתמשכים בביצוע מחקרים ברמה גבוהה בנושא החייאה. נדרש מאמץ מתואם ברמה הלאומית והבינלאומית למימון המחקר בנושא החייאה ולתמיכה בו.
 +
 
 +
הן תהליך הערכת הראיות של ILCOR והן תהליך פיתוח ההנחיות של ה-AHA מושפעים מקווי מדיניות קפדניים בנושא גילוי נאות, שנועדו להבטיח שקיפות מלאה בכל הנוגע ליחסים עם התעשייה ולניגודי עניינים אחרים, ולהגן על תהליכים אילו מהשפעות בלתי הולמות. צוות ה-AHA דאג לקבלת הצהרות גילוי ניגודי עניינים מצד כל המשתתפים. כל יושבי הראש של הקבוצות לכתיבת ההנחיות ולפחות 50 אחוזים מחברי קבוצות אלה נדרשים להיות חופשיים מכל ניגוד עניינים, וכל הקשרים הרלוונטיים נחשפים בפרסומי ה-Consensus on Science With Treatment Recommendations ובפרסומי ההנחיות בהתאמה.
 +
 
 +
==ביבליוגרפיה==
 
{{הערות שוליים|יישור=שמאל}}
 
{{הערות שוליים|יישור=שמאל}}
  
 
+
למידע נוסף על תוכניות קורסים מצילי חיים של American Heart Association, ניתן ליצור איתנו קשר ב: international.heart.org
  
 
[[קטגוריה:קרדיולוגיה]]
 
[[קטגוריה:קרדיולוגיה]]
 
[[קטגוריה:הנחיות קליניות]]
 
[[קטגוריה:הנחיות קליניות]]
 +
[[קטגוריה:פנימית]]
 +
[[קטגוריה:רפואה דחופה]]

גרסה אחרונה מ־02:50, 25 באוקטובר 2024

לערכים נוספים הקשורים לנושא זה, ראו את דף הפירושיםהחייאה

CPR training-04.jpg

מבוא

דגשים אלו מסכמים את הסוגיות העיקריות והשינויים העיקריים בהנחיות להחייאת לב-ריאה (CPR‏ - Cardiopulmonary Resuscitation) וטיפול קרדיווסקולרי דחוף (ECC‏ - Extracorporeal Circulation) של (AHA‏) American Heart Association 2020. ההנחיות לשנת 2020 מהוות עדכון מקיף של הנחיות ה-AHA בנושאי מדעי הוראת החייאת מבוגרים, ילדים, תינוקות, יילודים ומערכות טיפול. הנחיות אלו פותחו עבור מבצעי החייאה ועבור מדריכי AHA ומטרתן להתמקד במדע ההחייאה ובהמלצות הכי משמעותיות או השנויות במחלוקת, או באלו שיגרמו לשינויים בביצוע החייאה או בהעברת הכשרה להחייאה, וכדי להסביר את הרציונל שעומד מאחורי ההמלצות.

מכיוון שפרסום זה הוא סיכום, הוא אינו מפנה למחקרים תומכים שפורסמו ולא רשומים בו דרגות המלצות (COR - Class Of Recommendation) או רמות של ראיות (LOE - Level Of Evidence). למידע מפורט יותר ולהפניות, יש לעיין בהנחיות ה-AHA לשנת 2020 בנושא החייאת לב-ריאה (CPR) וטיפול קרדיווסקולרי דחוף (ECC - Emergency Cardiovascular Care), לרבות תקציר המנהלים[1] שפורסם בכתב העת Circulation באוקטובר 2020, והסיכום המפורט של מדעי ההחייאה שפורסם ב-International Consensus on CPR and ECC Science With Treatment Recommendations לשנת 2020, אשר פותח על-ידי ועדת הקשר הבינלאומי בנושא החייאה (ILCOR - International Liaison Committee on Resuscitation) ופורסם בו זמנית בכתבי העת Circulation‏[2] ו-Resuscitations באוקטובר 2020. השיטות ששימשו את ILCOR בהערכת הראיות[3] ואת ה-AHA בתרגום הערכות אלה להנחיות בנושא החייאה[4] פורסמו בהרחבה.

ההנחיות לשנת 2020 עושות שימוש בגרסה העדכנית ביותר של הגדרות ה-AHA ל-COR ול-LOE (איור 1). בסך הכל, ישנן 491 המלצות ספציפיות לגבי סעד חיים למבוגרים, ילדים, תינוקות ויילודים מדעי ההוראה בנושא החייאה ומערכות טיפול. מתוך המלצות אלו, 161 הן המלצות בדרגה 1 ו-293 הן המלצות בדרגה 2 (איור 2). בנוסף, 37 המלצות הן בדרגה 3, ובכלל זה 19 ללא ראיות לתועלת ו-18 עם ראיות לנזק.

איור 1 - הטמעה של דרגת ההמלצה ורמת הראיות לאסטרטגיות קליניות, התערבויות, טיפולים או בדיקות אבחנתיות בטיפול בחולה (עודכן במאי 2019)[5]


AHA1.png
AHA9.png

דרגת ההמלצה (COR) ורמת הראיות (LOE) נקבעים באופן עצמאי (ניתן לזווג כל COR לכל LOE).

המלצה עם רמת ראיות C אינה מלמדת על כך שההמלצה חלשה. רבות מהשאלות הקליניות החשובות בהן עוסקות ההנחיות אינן ניתנות לבדיקה בניסויים קליניים. אף על פי שניסויים אקראיים מבוקרים אינם זמינים, תיתכן הסכמה קלינית ברורה ביותר לכך שבדיקה מסוימת או טיפול מסוים מועילים או יעילים.

כשמדובר בהמלצות השוואת -יעילות (1 COR ו-LOE A ;2a ו-B בלבד), מחקרים התומכים בשימוש בפעלים משווים צריכים לכלול השוואות ישירות של הטיפולים או האסטרטגיות הנבדקות
שיטת הערכת האיכות עודנה מתפתחת, כולל יישום של כלי דירוג ראיות מתוקננים הנמצאים בשימוש רחב ועדיף שיהיו מתוקפים; ועבור סקירות שיטתיות, הכללה של ועדה לבחינת ראיות (Evidence Review Committee)
  • COR‏ (Class Of Recommendation) = דרגת ההמלצה
  • EO‏ (Expert Opinion) = דעת מומחה
  • LD‏ (Limited Data) = נתונים מוגבלים
  • LOE‏ (Level Of Evidence) = רמת הראיות
  • NR‏ (Non-Random) = לא אקראי
  • R‏ (Random) = אקראי

איור 2 - התפלגות דרגת ההמלצות ורמת הראיות באחוזים מתוך 491 ההמלצות בהנחיות ה-AHA בנושא החייאת לב-ריאה וטיפול קרדיווסקולרי דחוף 2020[6]

AHA2.png
AHA10.png

אודות ההמלצות

העובדה שרק 6 מתוך 491 מהמלצות אלה (1.2 אחוזים) מבוססות על ראיות ברמה A (לפחות מחקר קליני אקראי אחד ברמה גבוהה (RCT - Randomized Control Trial), אשר נתמך על-ידי מחקר נוסף ברמה גבוהה או על-ידי מחקר רישום (מעידים על האתגרים המתמשכים בביצוע מחקרים ברמה גבוהה בנושא החייאה. נדרש מאמץ מתואם ברמה הלאומית והבינלאומית למימון המחקר בנושא החייאה ולתמיכה בו.

הן תהליך הערכת הראיות של ILCOR והן תהליך פיתוח ההנחיות של ה-AHA מושפעים מקווי מדיניות קפדניים בנושא גילוי נאות, שנועדו להבטיח שקיפות מלאה בכל הנוגע ליחסים עם התעשייה ולניגודי עניינים אחרים, ולהגן על תהליכים אילו מהשפעות בלתי הולמות. צוות ה-AHA דאג לקבלת הצהרות גילוי ניגודי עניינים מצד כל המשתתפים. כל יושבי הראש של הקבוצות לכתיבת ההנחיות ולפחות 50 אחוזים מחברי קבוצות אלה נדרשים להיות חופשיים מכל ניגוד עניינים, וכל הקשרים הרלוונטיים נחשפים בפרסומי ה-Consensus on Science With Treatment Recommendations ובפרסומי ההנחיות בהתאמה.

ביבליוגרפיה

  1. Merchant RM, Topjian AA, Panchal AR, et al. Part 1: executive summary: 2020 American Heart Association Guidelines Update for .Cardiopulmonary Resuscitation and Emergency Cardiovascular Care. Circulation. 2020;142)suppl 2(:In press
  2. International Liaison Committee on Resuscitation. 2020 International Consensus on Cardiopulmonary Resuscitation and .Emergency Cardiovascular Care Science With Treatment Recommendations. Circulation. 2020;142)suppl 1(:In press
  3. Morley P, Atkins D, Finn JM, et al. 2 Evidence-evaluation process and management of potential conflicts of interest: 2020 International Consensus on Cardiopulmonary Resuscitation and Emergency Cardiovascular Care Science With Treatment .Recommendations. Circulation. 2020;142)suppl 1):In press
  4. Magid DJ, Aziz K, Cheng A, et al. Part 2: evidence evaluation and guidelines development: 2020 American Heart Association Guidelines Update for Cardiopulmonary Resuscitation and Emergency Cardiovascular Care. Circulation. 2020;142)suppl 2(:In .press
  5. יש לציין את התוצא או התוצאה של ההתערבות (תוצא קליני משופר או דיוק גבוה יותר באבחנה או מידע פרוגנוסטי תוספתי).
  6. התוצאות הן האחוז מתוך 491 ההמלצות לסעד חיים בסיסי ומתקדם למבוגרים, סעד חיים בסיסי ומתקדם לילדים ותינוקות, לסעד חיים ליילודים, מדעי הוראת החייאה ומערכות טיפולי

למידע נוסף על תוכניות קורסים מצילי חיים של American Heart Association, ניתן ליצור איתנו קשר ב: international.heart.org