האיגוד הישראלי לרפואת משפחה

הבדלים בין גרסאות בדף "עזרה:קטגוריה"

מתוך ויקירפואה

 
(3 גרסאות ביניים של אותו משתמש אינן מוצגות)
שורה 28: שורה 28:
  
 
==== סדר המיון של הערך בקטגוריה ====
 
==== סדר המיון של הערך בקטגוריה ====
הרשימה בקטגוריה מוצגת בסדר אלפביתי של שמות הערכים. הדבר יוצר בעיה בערכים מסוימים שאינם נוחים לחיפוש לפי האות הראשונה שלהם. כדי לטפל בבעיה זו, ניתן לכתוב לאחר שם הקטגוריה את סדר המיון. ב[[משתמש:שלמה וינקר]], למשל, יש לרשום <code><nowiki>[[קטגוריה:עורכים בויקירפואה|וינקר]]</nowiki></code>. כך, בדף הקטגוריה יופיע [[שלמה וינקר]] באות ו', ולא באות ש'.
+
הרשימה בקטגוריה מוצגת בסדר אלפביתי של שמות הערכים. הדבר יוצר בעיה בערכים מסוימים שאינם נוחים לחיפוש לפי האות הראשונה שלהם. כדי לטפל בבעיה זו, ניתן לכתוב לאחר שם הקטגוריה את סדר המיון. ב[[משתמש:שלמה וינקר]], למשל, יש לרשום <code><nowiki>[[קטגוריה:עורכים בויקירפואה|וינקר]]</nowiki></code>. כך, בדף הקטגוריה יופיע [[משתמש:שלמה וינקר|שלמה וינקר]] באות ו', ולא באות ש'.
  
 
דרך נוספת לשנות את סדר המיון בקטגוריה היא לשנות את ברירת המחדל של מיון הערך, באמצעות הוספת מילת הקסם "מיון רגיל" באופן הבא: <code><nowiki>{{מיון רגיל:וינקר, שלמה}}</nowiki></code>.
 
דרך נוספת לשנות את סדר המיון בקטגוריה היא לשנות את ברירת המחדל של מיון הערך, באמצעות הוספת מילת הקסם "מיון רגיל" באופן הבא: <code><nowiki>{{מיון רגיל:וינקר, שלמה}}</nowiki></code>.
שורה 41: שורה 41:
  
 
=== תוכן עניינים לקטגוריה ===
 
=== תוכן עניינים לקטגוריה ===
בדף אחד של קטגוריה מוצגים עד 200 ערכים. קטגוריות גדולות במיוחד מכילות יותר מ-200 ערכים, ומשתרעות לפיכך על-פני דפים אחדים. לשם ניווט נוח בקטגוריה כזו יש לשים בתחילתה תוכן עניינים לקטגוריה, שהוא התבנית <code><nowiki>{{CategoryTOC}}</nowiki></code>.  
+
בדף אחד של קטגוריה מוצגים עד 200 ערכים. קטגוריות גדולות במיוחד מכילות יותר מ-200 ערכים, ומשתרעות לפיכך על-פני דפים אחדים. לשם ניווט נוח בקטגוריה כזו יש לשים בתחילתה תוכן עניינים לקטגוריה, שהוא התבנית <code><nowiki>{{CategoryTOC}}</nowiki></code>.
 +
 
 +
יש לשים את התבנית בראש דף הקטגוריה, בצורה <nowiki>{{CategoryTOC}}</nowiki>, הגורמת להצגת תוכן עניינים בעברית ובלועזית. כאשר ידוע בוודאות שבקטגוריה יופיעו רק ערכים בעלי שם עברי, ניתן להשתמש בצורה <nowiki>{{CategoryTOC|א}}</nowiki>, היוצרת תוכן עניינים עברי בלבד או ב- <nowiki>{{CategoryTOC/en}}</nowiki> היוצרת תוכן עניינים לועזי בלבד.
  
 
===עץ קטגוריות===
 
===עץ קטגוריות===
שורה 55: שורה 57:
 
* כל הקטגוריות המוסתרות: [[:קטגוריה:קטגוריות מוסתרות]]
 
* כל הקטגוריות המוסתרות: [[:קטגוריה:קטגוריות מוסתרות]]
  
==ראו גם==
 
 
* [[מיוחד:עץ קטגוריות]]
 
* [[ויקירפואה:רשימת קטגוריות]]
 
  
[[קטגוריה:קטגוריות]]
+
[[קטגוריה:דפי מערכת]]

גרסה אחרונה מ־10:32, 28 בפברואר 2014

בדף הזה נמצא הסבר כללי על השימוש בקטגוריות. לקטגוריה הראשית ראו קטגוריה:קטגוריות.

קטגוריה היא השיטה להצגת כל הערכים החולקים מכנה משותף וכך הקורא בוויקירפואה יכול לעבור מערך אחד שמעניין אותו לערכים אחרים החולקים את אותה קטגוריה.

במסגרת הנמצאת בתחתית כל ערך מוצגת רשימת הקטגוריות שהערך משויך אליהן.

עקרונות וקווים מנחים

קטלוג ערכים בקטגוריות

חשוב לצרף כל ערך לקטגוריות רלוונטיות - זוהי הדרך הטובה ביותר להבטיח שהערך לא "ילך לאיבוד" במרחבי ויקירפואה. הקטגוריות אוגדות ערכים הקשורים זה לזה באופן ענייני, ולא על-פי מוטיבים אקראיים.

קטלוג מקביל וקטלוג כפול

קטלוג מקביל הוא מקרה שבו ערך משויך למספר קטגוריות משנה של אותה קטגוריה וזו השיטה הנכונה לקטלוג.

קטלוג כפול
קטלוג כפול הוא מקרה שבו ערך משויך לקטגוריה ראשית וגם לקטגוריה משנית שכבר מקושרת לקטגוריה ראשית זו זו שיטה לקויה לקטלוג כי קטגוריית המשנה מוצגת בראש דף הקטגוריה הראשית.

שינוי שם קטגוריה

לא ניתן לבצע העברה לדף של קטגוריה, כפי שזה נעשה עם דפים רגילים. כדי לשנות שם של קטגוריה יש ליצור קטגוריה חדשה, להעביר אליה את כל הדפים, ואז למחוק את הקטגוריה הישנה.

סיוע טכני

הכללת ערך בקטגוריה

כדי להכניס ערך לקטגוריה מסוימת יש לשים בסופו קישור לקטגוריה, למשל [[קטגוריה:משפחה]]. כתוצאה מכך הערך יצורף אוטומטית לקטגוריה זו. אף שאין חשיבות טכנית למיקום של קישור זה בתוך הערך, מקובל לשבץ אותו בסוף הערך, אחרי הפניות ה"ראו גם" והמקורות. אם נבחרו מספר קטגוריות, יש לשבץ כל אחת מהן בשורת קישור משלה.

סדר המיון של הערך בקטגוריה

הרשימה בקטגוריה מוצגת בסדר אלפביתי של שמות הערכים. הדבר יוצר בעיה בערכים מסוימים שאינם נוחים לחיפוש לפי האות הראשונה שלהם. כדי לטפל בבעיה זו, ניתן לכתוב לאחר שם הקטגוריה את סדר המיון. במשתמש:שלמה וינקר, למשל, יש לרשום [[קטגוריה:עורכים בויקירפואה|וינקר]]. כך, בדף הקטגוריה יופיע שלמה וינקר באות ו', ולא באות ש'.

דרך נוספת לשנות את סדר המיון בקטגוריה היא לשנות את ברירת המחדל של מיון הערך, באמצעות הוספת מילת הקסם "מיון רגיל" באופן הבא: {{מיון רגיל:וינקר, שלמה}}.

רשימת כל הקטגוריות

רשימה אלפביתית של כל הקטגוריות מופיעה בדף קטגוריות (וברשימת כל הדפים במרחב קטגוריה). רשימה זו נוצרת באופן אוטומטי.

קישור דף לקטגוריה בלי שיהפוך לחלק ממנה

לעתים נוצר צורך ליצור קישור מערך או דף מסוים לקטגוריה הקשורה אליו, מבלי שדף זה עצמו ישויך לקטגוריה. הדרך לעשות זאת היא להוסיף נקודותיים בתחילת הקישור: [[:קטגוריה:משפחה|משפחה]]. באותו אופן נעשה קישור לקטגוריה מגוף הערך במידת הצורך (אחרת הערך ישויך והקטגוריה תופיע בסופו).

תוכן עניינים לקטגוריה

בדף אחד של קטגוריה מוצגים עד 200 ערכים. קטגוריות גדולות במיוחד מכילות יותר מ-200 ערכים, ומשתרעות לפיכך על-פני דפים אחדים. לשם ניווט נוח בקטגוריה כזו יש לשים בתחילתה תוכן עניינים לקטגוריה, שהוא התבנית {{CategoryTOC}}.

יש לשים את התבנית בראש דף הקטגוריה, בצורה {{CategoryTOC}}, הגורמת להצגת תוכן עניינים בעברית ובלועזית. כאשר ידוע בוודאות שבקטגוריה יופיעו רק ערכים בעלי שם עברי, ניתן להשתמש בצורה {{CategoryTOC|א}}, היוצרת תוכן עניינים עברי בלבד או ב- {{CategoryTOC/en}} היוצרת תוכן עניינים לועזי בלבד.

עץ קטגוריות

ניתן למצוא עץ קטגוריות דינמי בדף המיוחד עץ קטגוריות. לחלופין, ניתן להשתמש בתגי <categorytree> כשביניהם שם הקטגוריה.

קטגוריות מוסתרות

ישנן קטגוריות שאינן קשורות ישירות לתוכן האנציקלופדיה ומשמשות לתחזוקה.

ניתן להפוך אותן למוסתרות על ידי הוספה של מילת הקסם __קטגוריה_מוסתרת__ לדף הקטגוריה (בלועזית __HIDDENCAT__).

כברירת מחדל, קטגוריות אלה אינן מוצגות בדפים המשויכים אליהן. משתמש שרוצה לראות אותן בערכים יכול להגדיר זאת בהעדפות שלו: העדפות -> שונות -> הצגת קטגוריות מוסתרות.