האיגוד הישראלי לרפואת משפחה

הבדלים בין גרסאות בדף "פעילות גופנית במסגרת מניעה ראשונית ושניונית של מחלות לב וכלי דם"

מתוך ויקירפואה

שורה 3: שורה 3:
 
|תמונה=heartFitness.png
 
|תמונה=heartFitness.png
 
}}
 
}}
{{ספר|
 
|שם הספר=פעילות גופנית במסגרת מניעה ראשונית ושניונית של מחלות לב וכלי דם
 
|תמונה=[[קובץ:הנחיה פעילות גופנית.png|250px]]
 
|שם המחבר=
 
|שם הפרק=תוכן העניינים וראשית דבר
 
|עורך מדעי=
 
|מאת=האיגוד הקרדיולוגי בישראל והחברה לרפואת ספורט בישראל
 
|מוציא לאור=ההסתדרות הרפואית בישראל, המועצה המדעית, האגף לאבטחת איכות
 
|מועד הוצאה=2012
 
|מספר עמודים=
 
|אחראי הערך=
 
}}
 
 
{{הרחבה|ערכים=[[פעילות גופנית]], [[טרשת עורקים ומחלות כלי דם]], [[מחלת לב]]}}
 
{{הרחבה|ערכים=[[פעילות גופנית]], [[טרשת עורקים ומחלות כלי דם]], [[מחלת לב]]}}
פעילות גופנית קשורה במרכיבים הפיכים של האטיולוגיה של מחלות הקרדיווסקולריות, הכוללים גם תזונה נכונה הימנעות מעישון, השמנת יתר ובמרכיבים הניתנים לאיזון כגון סוכרת, יתר לחץ דם ודיסליפידמיה. הטיפול בכל גורמי הסיכון מהווה כלי חשוב למניעת מחלת הלב וכלי הדם ותוצאותיה .רבים מגורמי הסיכון הללו מושפעים על ידי פעילות גופנית. לפיכך, למחקר העוסק בהשפעות הפעילות הגופנית על התחלואה הקרדיווסקולרית נודעת חשיבות רבה. המגבלה העיקרית של מחקר בפעילות גופנית נובעת מחד גיסא, מהקושי בשמירה על היענות הנבדקים לאורך זמן להיצמד לפעילות גופנית מסוימת ומאידך גיסא, מחוסר יכולתנו לקבוע במכוון קבוצת בקרה שלא תבצע כל פעילות גופנית לאורך תקופת זמן .
 
 
במסמך הנוכחי סיכמנו את הידע הקיים, המתבסס על מחקרי תצפית מסוגים שונים, על מחקרים התערבותיים מבוקרים וגיבשנו את ההמלצות הנוגעות למניעת תחלואה קרדיוואסקולרית ראשונית ושניונית באמצעות פעילות גופנית .
 
נציגי החוג לאפידמיולוגיה ומניעה קרדיווסקולרית והחוג לשיקום לב מטעם האיגוד הקרדיולוגי בישראל ונציג החברה לרפואת ספורט בישראל, שיתפו פעולה על מנת לכתוב נייר עמדה זה .
 
 
הנושאים חולקו למומחים בתחומים השונים. כל מומחה בתחומו ערך סקירת ספרות וגיבש המלצות אשר הועברו לביקורת של יתר חברי הוועדה הטיוטא הראשונית הוצגה לדיון בכנס של שלושת החוגים ולאחר גיבוש נוסף הועבר המסמך לכלל חברי האיגוד הקרדיולוגי והחברה לרפואת ספורט בישראל בטרם גובש הנוסח הסופי.
 
 
נייר עמדה זה מסכם המלצות עדכניות המבוססות על המידע הרפואי /מחקרי הקיים כיום. בסיכום כל פרק מופיעות המלצות קצרות וברורות אשר יסייעו באיזון גורמי הסיכון, ע״מ למנוע תחלואה ותמותה קרדיווסקולרי ראשונית ושניונית. המסמך סוקר את ההמלצות לפעילות גופנית בריאותית במניעה ראשונית ובמניעה שניונית של מחלות לב וכלי הדם. מסמך זה בא לעדכן את מסמכי העמדה במספר נושאים, כפי שפורסמו על ידי החוג לשיקום לב באיגוד הקרדיולוגי לישראל בשנים 1999 ו-2000 . במסמך דגש על מחלת הלב האיסכמית וסיבוכיה וכן על גורמי הסיכון העיקריים:סוכרת, פעילות גופנית, השמנה והתסמונת המטבולית, יתר לחץ דם ויתר שומני הדם. כן נידונו מחלת כלי דם היקפית, מניעה וטיפול של אירוע מוחי ופרפור עליות. את המסמך מסכם פרק המסביר על השינוי ההתנהגותי הדרוש על מנת להתמיד בפעילות הגופנית.
 
 
מסמך זה מיועד לרופא באשר הוא (העוסק ברפואת המשפחה, פנימית או קרדיולוגיה, כמו גם ביתר התחומים). אין בכוונתנו להפוך את הרופא למאמן כושר או לפיזיולוג ולא להפוך אותו למומחה בכל הקשור לפעילות גופנית, לכושר גופני, לתורת האימון ולמתן מרשם לפעילות גופנית. בכוונתנו לספק לרופא את הביטחון והידע, שהפעילות הגופנית היא חלק אינטגראלי ומועיל בטיפול בחולה. אין מקום להפנות את כל החולים למכון שיקום לב (שאולי איננו בנמצא במקום מגוריו ושהחולה לא בהכרח זכאי לטיפולים בו במסגרת הסל) או לאימון אצל מאמן במכון כושר (דבר בעל השלכות כספיות ולוגיסטיות שיקשו על ביצוע הפעילות הגופנית).
 
 
חשוב שגם הרופא המטפל יוכל להתוות הנחיות כלליות לחולים שרוצים להתאמן באופן עצמאי בסביבת הבית. לפיכך, אופיו של המסמך מעשי ומכיל גם קוים כלליים לאימון שהוא בעל תועלת רפואית.
 
 
ברצוננו להעביר באמצעות המסמך מסר של חשיבות תרומת הפעילות הגופנית במישור המניעתי והשיקומי. בסופו של יום נצטרך אנו, הצוות הרפואי המלווה, לתפור לחולה את החליפה המתאימה לו, גם לפי נתוניו וגם לפי העדפותיו, ובהתאם לרמת הסיכון והמורכבות שלו.
 
 
 
==תוכן העניינים==
 
==תוכן העניינים==
  
שורה 46: שורה 19:
 
* [[פעילות גופנית במסגרת מניעה ראשונית ושניונית של מחלות לב וכלי דם - סיכום - Physical activity for primary and secondary prevention of cardiovascular disease - summary]]
 
* [[פעילות גופנית במסגרת מניעה ראשונית ושניונית של מחלות לב וכלי דם - סיכום - Physical activity for primary and secondary prevention of cardiovascular disease - summary]]
  
==חברי הועדה==
 
 
*פרופ׳ חיים יוספי (יו״ר) - החוג לאפידמיולוגיה ולמניעה קרדיווסקולרית
 
*פרופ׳ מיקי שיינוביץ  - החברה לרפואת ספורט בישראל
 
*ד״ר רחלי דנקנר - החוג לשיקום חולי לב
 
*ד״ר דב גביש - החוג לאפידמיולוגיה ולמניעה קרדיווסקולרית
 
*ד״ר רוברט קלמפנר - החוג לשיקום חולי לב
 
*אנאבלה שקד  - בית הספר לפסיכותרפיה אדלריאנית
 
*[[משתמש:אורי גולדבורט|פרופ׳ אורי גולדבורט]] - החוג לאפידמיולוגיה ולמניעה קרדיווסקולרית
 
  
  
 
[[קטגוריה:משפחה]]
 
[[קטגוריה:משפחה]]
 
[[קטגוריה:פעילות גופנית ובריאות]]
 
[[קטגוריה:פעילות גופנית ובריאות]]
 +
[[קטגוריה:דפי למה התכוונת?]]

גרסה מ־06:37, 23 ביוני 2017

HeartFitness.png

פעילות גופנית במסגרת מניעה ראשונית ושניונית של מחלות לב וכלי דם
מאת האיגוד הקרדיולוגי בישראל והחברה לרפואת ספורט בישראל

לערכים נוספים הקשורים לנושא זה, ראו את דפי הפירושים: – פעילות גופנית, טרשת עורקים ומחלות כלי דם, מחלת לב

תוכן העניינים