האיגוד הישראלי לרפואת משפחה

הבדלים בין גרסאות בדף "המלצות לחיסונים ובדיקות מעקב בקרב גברים המקיימים יחסי מין עם גברים - הנחיה קלינית - Vaccinations and follow-up recommendations in men who have sex with men"

מתוך ויקירפואה

(יצירת דף עם התוכן "{{ערך בבדיקה}} {{הנחיה קלינית |שם ההנחיה=המלצות לחיסונים ובדיקות מעקב בקרב גברים המקיימים...")
 
שורה 10: שורה 10:
 
|תאריך פרסום=דצמבר 2022  
 
|תאריך פרסום=דצמבר 2022  
 
}}
 
}}
<big>הנחיות קליניות אלו מתאימות גם לנשים טרנסג'נדריות אשר מקיימות יחסי מין עם גברים.</big>
+
'''<big>הנחיות קליניות אלו מתאימות גם לנשים טרנסג'נדריות אשר מקיימות יחסי מין עם גברים.</big>'''
  
 
==טיפול ובדיקות מעקב==
 
==טיפול ובדיקות מעקב==

גרסה מ־05:38, 20 בדצמבר 2022

ערך זה נמצא בבדיקה ועריכה על ידי מערכת ויקירפואה, וייתכן כי הוא לא ערוך ומוגה.

Ambox warning blue.png
ערך זה הוא הנחיה קלינית סגורה לעריכה
המלצות לחיסונים ובדיקות מעקב בקרב גברים המקיימים יחסי מין עם גברים
[[File:|250px]]Property "Image page" (as page type) with input value "File:" contains invalid characters or is incomplete and therefore can cause unexpected results during a query or annotation process.
הוועדה המקצועית החברה לרפואת להט"ב
איגוד רופאי המשפחה בישראל
עריכה ד"ר גל וגנר קולסקו, ד"ר אולגה בן קורט, ד"ר רועי צוקר
קישור באתר הר"י
תאריך פרסום דצמבר 2022
הנחיות קליניות מתפרסמות ככלי עזר לרופא/ה ואינן באות במקום שיקול דעתו/ה בכל מצב נתון
 

הנחיות קליניות אלו מתאימות גם לנשים טרנסג'נדריות אשר מקיימות יחסי מין עם גברים.

טיפול ובדיקות מעקב

התנהגות מינית של גברים המקיימים יחסי מין עם גברים עלולה להשפיע על הסיכון שלהם להידבק במחלות העוברות באמצעות יחסי מין. אנו ממליצים, לתשאל מטופלים במפגש הרפואי על הרגליהם המיניים )1,2(, האם הם מקיימים יחסי מין עם נשים, גברים או גם וגם? בגברים המקיימים יחסי מין עם גברים יש לברר סיכון לחשיפה למחלות העוברות באמצעות יחסי מין: • "האם אתה בזוגיות מונוגמית או מקיים יחסי מין עם מספר פרטנרים משתנים?" • "האם בשנה האחרונה קיימת יחסי מין ללא קונדום?" הערכה קלינית של הסיכון חשובה לשם החלטה על המעקב והטיפול המונע הרצוי. בקרב גברים המקיימים יחסי מין עם גברים שלא משתמשים באופן קבוע בקונדום, אנו ממליצים להתחיל בהקדם טיפול למניעת הדבקה 1,2,3) )HIV Pre Exposure Prophylaxis - PrEP) HIV-a(. בקרב גברים המקיימים יחסי מין עם גברים אנו ממליצים, על בדיקות סקר למחלות העוברות ביחסי מין בתדירות של פעם ב- 3-12 חודשים, בהתאם להרגליהם המיניים ורמת הסיכון, המעקב צריך לכלול את הבדיקות הבאות )4,5,6,7(: HIV, עגבת, דלקת כבד B במידה ולא מחוסן, דלקת כבד C, בדיקת PCR בשתן לזיבה וכלמידה, בדיקת PCR מטוש מהלוע לזיבה וכלמידה, בדיקת מטוש מפי הטבעת לזיבה וכלמידה. בקרב מטופלים הנוטלים PrEP הבדיקות מומלצות כל שלושה חודשים. חיסונים המומלצים בקרב גברים המקיימים יחסי מין עם גברים חשוב לציין, כי ההמלצות לחיסונים הינן בנוסף לחיסוני השגרה המומלצים לשאר האוכלוסייה הכללית. 1. חיסון נגד נגיף דלקת כבד A: שתי מנות ברווח זמן של לפחות חצי שנה-במידה ולא חוסן בעבר )8,9(. 2. חיסון נגד נגיף דלקת כבד B: שלוש מנות. מנה שניה חודש לאחר המנה הראשונה, מנה שלישית שישה חודשים מהמנה הראשונה )10(. 3. חיסון נגד נגיף הפפילומה: שלוש מנות אם החיסון ניתן החל מגיל 15 שנים. המנה השנייה ניתנת חודשיים לאחר המנה הראשונה, והמנה השלישית ששה חודשים אחרי המנה הראשונה )11(. החיסון מומלץ, לגברים המקיימים יחסי מין עם גברים עד גיל 26 ונכלל בסל הבריאות. החיסון רצוי מגיל 27 עד 45 בהתאם לרמת הסיכון להדבקה )12(. 4. חיסון כנגד נגיף ה MPOX )אבעבועות הקוף( - נכון למועד פרסום ההנחיות ועקב מקרי תחלואה רבים של MPOX בקרב גברים המקיימים יחסי מין עם גברים אנו ממליצים על חיסון כנגד הנגיף, החיסון ניתן בשתי מנות בהפרש של לפחות 4 שבועות בין כל מנה.


המידע שבדף זה נכתב על ידי  

  • ד"ר גל וגנר קולסקו, מומחה ברפואת המשפחה, יו"ר החברה לרפואת להט"ב
  • ד"ר אולגה בן קורט, מומחית ברפואת המשפחה
  • ד"ר רועי צוקר, מומחה ברפואה פנימית וזיהומיות, מזכיר החברה לרפואת להט"ב