האיגוד הישראלי לרפואת משפחה

הבדלים בין גרסאות בדף "טיפול באמצעות אולטרסאונד ממוקד מונחה MRI לגרורות בעצמות MRlgFUS - חוזר משרד הבריאות"

מתוך ויקירפואה

שורה 1: שורה 1:
==כותרת==
 
 
{{ערך בבדיקה}}
 
{{ערך בבדיקה}}
 
{{חוזר משרד הבריאות
 
{{חוזר משרד הבריאות
שורה 11: שורה 10:
 
|תאריך פרסום=
 
|תאריך פרסום=
 
}}
 
}}
 +
 
== כללי ==
 
== כללי ==
 
טיפול באמצעות אולטרסאונד ממוקד מונחה MRI הוא שיטה לביצוע אבלציה לא פולשנית, בו מבוצע הרס של מולקולות חלבון על ידי חימום וכתוצאה מכך נגרם מוות של תאי עצב ומושגת הפחתת כאב. עקב הטיפול חלק מתאי הגרורה נהרס ונפחה קטן.
 
טיפול באמצעות אולטרסאונד ממוקד מונחה MRI הוא שיטה לביצוע אבלציה לא פולשנית, בו מבוצע הרס של מולקולות חלבון על ידי חימום וכתוצאה מכך נגרם מוות של תאי עצב ומושגת הפחתת כאב. עקב הטיפול חלק מתאי הגרורה נהרס ונפחה קטן.

גרסה מ־10:37, 23 בינואר 2020

ערך זה נמצא בבדיקה ועריכה על ידי מערכת ויקירפואה, וייתכן כי הוא לא ערוך ומוגה.

Ambox warning blue.png
ערך זה הוא חוזר משרד הבריאות סגור לעריכה
26 בינואר 2017
3D rendered CT of hip bone metastases.jpg
תצלום של בדיקת CT-3D המדגים גרורות בעצם הירך ובאגן
מספר החוזר 2/2017
סימוכין 21544916
קישור טיפול באמצעות אולטרסאונד ממוקד מונחה MRI לגרורות בעצמות MRlgFUS
 


כללי

טיפול באמצעות אולטרסאונד ממוקד מונחה MRI הוא שיטה לביצוע אבלציה לא פולשנית, בו מבוצע הרס של מולקולות חלבון על ידי חימום וכתוצאה מכך נגרם מוות של תאי עצב ומושגת הפחתת כאב. עקב הטיפול חלק מתאי הגרורה נהרס ונפחה קטן. הטיפול מבוצע בהרדמה כללית, ע"י רדיולוג או אונקולוג במכון הדמיה והוא מתאים לגרורות בעצמות ארוכות (גפיים) או לחלק התחתון האחורי של עמוד השדרה (L4 ומטה) עצמות האגן וצלעות. הטיפול אינו מתאים לחוליות מעל L4 בעמוד השדרה ולעצמות הגולגולת. מטרת הטיפול בגרורות בעצמות במצב זה היא פליאטיבית, להפחתת כאב מקומי.

הואילו להעביר תוכן חוזר זה לידיעת כל הנוגעים בדבר במוסדכם. ד״ר ורד עזרא ראש מינהל '׳הרפואה

מטרה

פירוט ההתוויות לטיפול באמצעות אולטרסאונד ממוקד מונחה MRI לגרורות בעצמות (MRlgFUS) שיש לראותן ככלולות במסגרת סל השירותים של קופות החולים, בהתאם למידע רפואי עדכני.

התוויות

טיפול פליאטיבי לצורך הקלה על כאבים הנובעים מגרורה כואבת בעצמות לצורך שיפור איכות החיים. 3.1. הטיפול מהווה קו טיפול שני לאחר טיפול קרינתי שלא שיפר את מצב המטופל. 3.2. הטיפול יכול להוות קו טיפול ראשון לחולים שעבורם קיימת התוויית נגד לטיפול קרינתי.

מטופל מתאים לטיפול כאשר

4.1. מעל גיל 18. 4.2. המצאות גרורה הגורמת לכאב ממוקמת בעצמות ארוכות, בעצמות האגן, צלעות, כתפיים ועמוד שידרה מתחת לחוליה L4. 4.3. לאחר טיפול קרינתי לגרורה או כאשר מטופל אינו יכול לקבל טיפול קרינתי (עקב מיצוי טיפול קודם בקרינה או רמות קרינה מצטברות גבוהות). 4.4. אינו מגיב יותר לטיפול תרופתי להפחתת כאב. 4.5. הגרורות נצפות ב- MRI ללא חומר ניגוד. 4.6. הגרורה מרוחקת מעל 1 סי"מ מהעור ומעצבים גדולים. 4.7. אין סיכון גבוה להיווצרות שבר בעקבות הטיפול. 4.8. אין התוויות נגד לטיפול מונחה MRI .

הערות : הטיפול אינו מיועד למטופלים המועמדים לניתוח כריתה של הגרורה או קיבוע העצם. יש להסביר למטופל על ההליך ולקבל את הסכמתו כמקובל.