רפואת המשפחה בישראל - נספח 13 - מכתב ד"ר פדה לפרופ' פריבס - Dr. feda's letter to prof. prives
הופניתם מהדף Dr. Feda's letter to Prof. Prives לדף הנוכחי.
רפואת המשפחה בישראל - Family Medicine in Israel
מאת פרופסור חיים דורון, פרופסור שפרה שורץ, פרופסור שלמה וינקר
24.1.85
קופת חולים מחוז הגליל
לכבוד
פרופסור משה פריבס, בית הספר לרפואה, אוניברסיטת בן-גוריון, באר-שבע.
משה היקר מאוד!
שמע הפעילות של הבחורים בקהילה בנתיבות הגיע אלינו. כאשר נודע שהם מתכננים מפגש עם רופאי משפחה בארץ, נסעתי לפגישה הזאת, וביליתי שם ערב אחד. הייתה שיחה עם רופאי נתיבות - הם סיפרו על פעילותם, הדגישו את החשיבות שבהכנה מדוקדקת על כל פרטיה, וכן דאגו שלא לפסוח בהסבריהם על אף גורם מקומי שהוא.
נכחנו בשיעור השבועי אחרי זה של תלמידי הקורס. מה שראינו הרשים ביותר! היו באולם כ-70 לומדים - אשה ואיש. הם היו מסודרים בקבוצות, וכל ראש קבוצה הציג את נושא הפרויקט שקבוצתו תעסוק בו. היה נעים לראות איך שראשי הקבוצה הרצו את דבריהם בסדר וטעם. אחר היה בוחן על הנלמד בפעם הקודמת, וכולם עשו זאת בלי ריטון ובשקט. והשאלות בבוחן (במחלות ילדים) לא היו קלות כלל וכלל. לאחר מכן הייתה הרצאה על רפואה מונעת.
שוחחתי עם בוגרות הקורס הקודם, ושמעתי מפיהן רק שבחים ושביעות רצון. לשאלתי - האם לימוד זה נותן להן לעיירה משהו, ענו - ללא הסוס - כי זה שינה את הגישה של התושבים אל המרפאה ואל הרפואה. נושאי הבריאות לפתע הפכו מוכרים יותר, משוחחים על כך בחברה, במפגשים וכדומה. ועוד נקודה - היו באולם קרוב ל-100 לומדים, ולא היו בכלל הפרעות, כי אם ריכוז מלא והרגשת הקשבה עניינית למוצא פי המנחים, הריהם אחד או שני רופאים שהתהלכו בינות ללומדים וענו על שאלות, העירו הערות בסמכות, בביטחון ובמיומנות.
הייתי נפעם מאוד ובכל הדרך הארוכה חזרה, לא פעם חזרתי על המשפט - הם עשו זאת הבחורים! משמע - שלימוד בבית הספר - עם הפנים לקהילה, איננו רק סיסמא אלא מקנה ערכים וגם יכולת ליישם הנלמד בקהילה הלכה למעשה.
תבורך על המעש!
שלך בכל לב, פרופ' ברוך פדה